Saradnja sa Srbijom: Perspektive farmaceutskih kompanija (VIDEO)

U okviru međunarodne konferencije Biotech Future Forum 2023, koja je održana u oktobru prošle godine, pripremljen je niz video intervjua sa predstavnicima farmaceutskih kompanija koje sarađuju sa Srbijom. Cilj intervjua bio je da objasne motive za partnerstvo sa Vladom Republike Srbije putem ulaganja ili potpisivanja Memoranduma o razumevanju u oblasti biotehnologije. Video materijali kreirani su s namerom da istaknu zajedničke ciljeve unapređenja biotehnologije i podrške inovacijama i rastu.

Predstavnici pet kompanija – Zdravlje Leskovac, MSD, Roche, BGI Research-Europe i Takeda – podelili su svoje perspektive o saradnji sa Srbijom i istakli ključne prednosti koje su ih motivisale za strateško partnerstvo, naglašavajući Srbiju kao povoljno okruženje za razvoju inovativnih projekata. Istovremeno su pružili uvid u planirane inicijative i projekte koji će doprineti razvoju ove oblasti unutar zemlje i izrazili posvećenost poršci inovacijama, istraživanju i dugoročnom razvoju.

Ispred kompanije Zdravlje Leskovac govorio je njen direktor Kiren Naido; MSD predstavio je viši potpredsednik i predsednik regiona za srednju Evropu Siril Šiver; Roche Adriano Triv, direktor za Tursku, Rusiju, Iran, Centralnu Aziju, Kavkaz, Istočnu Evropu i indijski potkontinent; BGI Research-Europe izvršni direktor, dr Džehua Li; dok je japansku kompaniju Takeda predstavio njen regionalni direktor za Istočnu Evropu, Kiren Leahi.

Video intervjui dostupni su na zvaničnom YouTube kanalu Centra i moguće ih je pogledati klikom na link: OVDE.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.