Сарадња са Србијом: Перспективе фармацеутских компанија (ВИДЕО)

У оквиру међународне конференције „Будућност биотехнологије“ 2023, која је одржана у октобру прошле године, припремљен је низ видео интервјуа са представницима фармацеутских компанија које сарађују са Србијом. Циљ интервјуа био је да објасне мотиве за партнерство са Владом Републике Србије путем улагања или потписивања Меморандума о разумевању у области биотехнологије. Видео материјали креирани су с намером да истакну заједничке циљеве унапређења биотехнологије и подршке иновацијама и расту.

Представници пет компанија – Здравље Лесковац, MSD, Roche, BGI Research-Europe и Takeda – поделили су своје перспективе о сарадњи са Србијом и истакли кључне предности које су их мотивисале за стратешко партнерство, наглашавајући Србију као повољно окружење за развоју иновативних пројеката. Истовремено су пружили увид у планиране иницијативе и пројекте који ће допринети развоју ове области унутар земље и изразили посвећеност поршци иновацијама, истраживању и дугорочном развоју.

Испред компаније Здравље Лесковац говорио је њен директор Кирен Наидо; MSD представио је виши потпредседник и председник региона за средњу Европу Сирил Шивер; Roche Адриано Трив, директор за Турску, Русију, Иран, Централну Азију, Кавказ, Источну Европу и индијски потконтинент; BGI Research-Europe извршни директор, др Џехуа Ли; док је јапанску компанију Takeda представио њен регионални директор за Источну Европу, Кирен Леахи.

Видео интервјуи доступни су на званичном YouTube каналу Центра и могуће их је погледати кликом на линк: ОВДЕ.

© Центар за четврту индустријску револуцију.