Sastanak o saradnji sa Ambasadom Kanade

Danas smo u prostorijama Kancelarije za IT i eUpravu ugostili ambasadora Kanade, NJ.E. Džils Normana i direktora ekonomskog odeljenja ambasade, Filipa Petrovića.

Povod radnog sastanka bio je bliže upoznavanje i predstavljanje Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji. Direktorka Centra, Jelena Bojović, održala je prezentaciju o radu i ciljevima Centra, kao i projektima koji će se sprovoditi u budućnosti.

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za IT i eUpravu, dr Mihailo Jovanović, koji je predstavio kapacitete Državnog data centra u Kragujevcu i njegov značaj u realizaciji projekata Centra.

Zajedno smo razgovarali o potencijalnoj saradnji Srbije i Kanade u oblastima kojima se Centar bavi, a Kanada je prepoznata kao primer dobre prakse u definisanju strategije za primenu veštačke inteligencije i potencijalni partner Centra u razmeni znanja, iskustva i eksperata.

Motivisani zaključcima sastanka, radujemo se uspešnim projektima u budućnosti i zajedničkom unapređenju ekosistema za razvoj i primenu biotehnologije i bioinformatike u zdravstvu.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.