Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović posetio Centar

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović posetio je danas naš Centar usled predstavljanja nove funkcionalnosti za prijavu nasilja, koje uključuje i decu, na platformi „Čuvam te”.  Poseti su prisustvovali i Branko Stamenković, javni tužilac u Vrhovnom javnom tužilaštvu i Milan Latinović, v.d. direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Prisutni su mogli da se upoznaju sa inovativnim radom i projektima Centra.

Platforma „Čuvam te” sa radom je počela marta 2021. godine i predstavlja jedinstveno mesto na kome građani mogu da se informišu, pronađu savete, odgovore kao i smernice za različite situacije i okolnosti tokom podrške i brige o deci.

Predstavljeno je unapređenje ove platforme koja će sada omogućiti online prijavu nasilja putem formulara, koja je dostupna svim građanima Srbije. „Cilj je da građanima omogućimo da na jednostavan način prijave nasilje i na transparentan način prate postupanje nadležnih institucija po njihovoj prijavi. Takođe, platforma će doprineti tome da se poveća odgovornost celog sistema s obzirom da će uvid u postupanje sada biti transparentan”, istakao je ministar Jovanović. Umreženo je oko 2.700 entiteta, između ostalog i sve osnovne i srednje škole, centri za socijalni rad i službe socijalne zaštite, policijske stanice, zdravstvene ustanove, nadležne resorne inspekcije i osnovna i viša javna tužilaštva.

Više o platformi „Čuvam te” i načinu njenog funkcionisanja možete pronaći ovde.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.