skip to Main Content
U susret Međunarodnom danu devojčica u IKT sektoru

U susret Međunarodnom danu devojčica u IKT-u, danas su Kancelariju za IT i eUpravu posetile devojčice iz OŠ „Dušan Danilović“ iz Radljeva pored Uba. Poseta je imala za cilj da edukuje devojčice i približi im brojne mogućnosti koje pruža oblast informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ovom prilikom v. d. direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović  istakao je važnost sve veće zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama u oblasti tehnološkog razvoja. Ujedno je naglasio da se ovim putem doprinosi uspešnom poslovanju, a čime se Kancelarija može zasigurno pohvaliti. Uz direktora, prisutnim devojčicama su se obratile i pomoćnica direktora Biljana Marić kao i Branislava Gemović iz Centra za četvrtu industrijsku revoluciju.

„U Kancelariji za IT i eUpravu najkompleksnije projekte eUprave vode i realizuju upravo žene i one su jedan od stubova sprovođenja uspešne digitalizacije javne uprave u Republici Srbiji. Uvek i sa ponosom ističemo da su baš one zaslužne za njihovu realizaciju. U 21. veku, gde je sve manje podela na muška i ženska zanimanja, želim da pozovem sve devojke da ulažu u svoje znanje, da ih motivišem da se opredele za rad u jednom od najperspektivnijih sektora današnjice a to su nesumnjivo informaciono-komunikacione tehnologije“, istakao je Latinović.

Takođe, devojčice su razgovorom podstaknute da se vode ličnim interesovanjima prilikom odabira svog zanimanja, pa i u netipičnim ženskim sektorima poput informacionih tehnologija. Nakon održanog dinamičnog susreta i edukativnog razgovora sa devojčicama organizovano je druženje sa zaposlenima Kancelarije za IT i eUpravu.

Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru ustanovljen je na nivou Ujedinjenih nacija a na inicijativu Republike Srbije, i beleži uspešnu 13. godinu. Rezultati dosadašnjih održanih manifestacija ukazuju na razvoj devojčica i veći odziv u izboru teholoških zanimanja.

Međunarodni Dan devojčica u IKT-u se obeležava u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, koje ovu manifestaciju u Srbiji obeležava već 13. godinu zaredom.

Izvor: OVDE.

Srodne vesti
Srbija Kao Primer Uspešnog Biotehnološkog Ekosistema

Srbija kao primer uspešnog biotehnološkog ekosistema

Biotehnologija transformiše zdravstveni sektor kroz inovativne primene koje su prakse poput genetskog testiranja, tretmana lekovima i rasta veštačkog tkiva učinile realnošću. Pokazalo se da njihova pragmatična priroda i brzo napredovanje…

Više
StarTech 2023: Treća Sreća Za Inovacije U Srbiji

StarTech 2023: Treća sreća za inovacije u Srbiji

Direktorka Centra, Jelena Bojović, danas je prisustvovala lansiranju trećeg StarTech-a u Srbiji - programa podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća, koji sprovodi NALED uz finansijsku podršku kompanije Philip Morris.…

Više
Back To Top