Stogodišnjica kompanije Novo Nordisk

Kompanija Novo Nordisk ove godine proslavlja 100 godina od svog osnivanja, što je obeleženo svečanim koktelom u rezidenciji ambasadorke Kraljevine Danske, Susanne Shine. Dragana Šutović-Ilić, ispred Centra za četvrtu industrisku revoluciju Srbije, prisustvovala je koktelu i zajedno sa našim partnerima proslavila njihov izvanredan uspeh.

Tom prilikom dodeljene su stipendije “Medicina za generacije” najboljim srpskim postdiplomskim studentima medicine na stranim univerzitetima. Povodom jubileja, stipendije su organizovane u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Fondom za mlade talente Republike Srbije.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj konferenciji “Budućnost biotehnologije” (engl. Biotech Future Forum), koju Vlada Republike Srbije i naš Centar organizuju drugu godinu zaredom, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Novo Nordisk bio je jedan od cenjenih partnera, čime je započeta zajednička saradnja u oblasti biotehnologije, sa posebnim fokusom na zdravstvo i unapređenje zdravlja ljudi.

Novo Nordisk je globalna kompanija za zdravstvenu zaštitu, koja je osnovana 1923. Godine. Cilj kompanije je da podstakne promene, porazi dijabetes i druga hronična oboljenja, poput gojaznosti, retka krvna i retka endokrina oboljenja. Saznaj više o kompaniji: Novo Nordisk.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.