Јавна расправа за измену Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства

У просторијама Привредне коморе Србије отпочела је данас прва јавна расправа за измену Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства. Овом приликом представници радне групе за измену регулаторног оквира и израду еКартона представила је кључне новине које доноси ново законско решење и образложила главне циљеве и мотиве предложених измена.

Један од основних циљева јесте да се здравствена документација и евиденција у области здравства прецизније уреди у складу са дигитализацијом као приоритетом Владе Републике Србије, односно да се воде у електронској форми. Директока Центра и једна од чланица радне групе Јелена Бојовић представила је и бенефите које ће Србија, њен здравствени систем и грађани имати од успостављања Регистра генетичких и биомедицинских података.

Наредне јавне расправе одржаће се у Новом Саду 31. августа (од 10:00-13:00) на Медицинском факултету, у Нишу 11. септембра (од 12:00-15:00 часова) на Медицинском факултету и у Крагујевцу 14. септембра (од 12:00-15:00).

Нацрт Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства можете пронаћи на линку ОВДЕ.

© Центар за четврту индустријску револуцију.