IV Регионална конференција о ретким болестима

Пројектна менаџерка Центра за четврту индустријску револуцију Србије др Бранислава Гемовић говорила је на IV Регионалној конференцији о ретким болестима у Новом Саду. Др Гемовић излагала је на тему – Регулаторни оквир: иновативне терапије, генетички подаци и примена, док је уводну реч предавању дала директорка Центра Јелена Бојовић.

Др Гемовић је представила начине на које Центар утиче на промене и побољшање праксе лечења стварањем регулаторног оквира, иновативним активностима и бројним пројектима, као и како генетика и генетички подаци могу побољшати здравствени систем. Поред др Гемовић, на панелу су учестовали Др Невена Вељковић, Heliant doo; Јадранка Мирковић¸ Агенција за лекове и медицинска средства (ALIMS); Доц. др Предраг Родић, Универзитетска дечја клиника Београд и други.

Конференција има за циљ да истражи како се нове технологије и генетичке терапије примењују, користећи конкретне примере из праксе и како би то могло да промени и побољша праксу лечења свих ретких болести у будућности.

© Центар за четврту индустријску револуцију.