Ц4ИР Србија на ALL IN 2023 конференцији у Монтреалу

Недеља иза нас обележена је посетом српске делегације Монтреалу и ALL IN 2023 конференцији о вештачкој интелигенцији, највећој и најважнијој конференцији у области ВИ у Канади ове године, као и радионици Глобалног партнерства за вештачку интелигенцију (GPAI). Чланицу делегације чинила је и пројектна менаџерка Центра, Драгана Шутовић Илић.  

Глобално партнерство за вештачку интелигенцију (GPAI) је иницијатива са више заинтересованих страна која има за циљ да премости јаз између теорије и праксе у вези са вештачком интелигенцијом подржавањем најсавременијих истраживања и примењених активности о приоритетима у вези са вештачком интелигенцијом.

ALL IN 2023 конференција окупила је водеће стручњаке за вештачку интелигенцију, чланове индустрије, стартапе, инвеститоре и истраживаче како би поделили своје увиде и истражили како ВИ трансформише економију. Говорници, панелисти и реномирани истраживачи разговарали су о кључним изазовима у вези са применама вештачке интелигенције у областима као што су здравство, финансије, производња, управљање ланцем снабдевања, малопродаја и животна средина, показујући како вештачка интелигенција може да револуционише ове секторе и унапреди квалитет живота. Такође, велика пажња посвећена је важности боље регулативе и управљања ВИ како би се осигурао одговоран, правичан и једнак приступ ВИ за све.

Делегацију Србије чинили су представници Кабинета председника Владе Србије, Канцеларије за ИТ и еУправу, Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Института за вештачку интелигенцију, Центра за четврту индустријску револуцију Србије, Амбасада Канаде у Србији и цењени амбасадор Републике Србије у Канади, Дејан Ралевић.

© Центар за четврту индустријску револуцију.