Ц4ИР Србија учесник на међународној радионици Светског економског форума

Центар за четврту индустријску револуцију у Србији (Ц4ИР Србија) учествовао је на међународној радионици “ Global Technology Governance Retreat 2022” током 20-23. јуна, коју је организовао Светски економски форум у Сан Франциску (САД). На једном од панела, директорка Центра, Јелена Бојовић презентовала је планове и капацитете Србије у домену вештачке интелигенције и њене употребе у здравству.

Догађај је окупио мрежу центара за четврту индустријску револуцију из целог света и преко 300 партнера Светског економског форума. Теме о којима се разговарало биле су: развој вештачке интелигенције, машинско учење, синтетичка биологија, нове технологије у екологији и пољопривреди, паметни градови и друге.

“ Global Technology Governance Retreat” реализује се од 2017. године и настоји да подржи пионире технолошке и дигиталне трансформације у обликовању савремених решења. Овај тродневни самит, чији је домаћин Светски економски форум, има за циљ да се олакша умрежавање, изграде заједнички принципи, осмисле потребна решења и подигне свест јавности о важности поменутих тема.  

© Центар за четврту индустријску револуцију.