Састанак о сарадњи са Амбасадом Канаде

Данас смо у просторијама Канцеларије за ИТ и еУправу угостили амбасадора Канаде, Њ.Е. Џилс Нормана и директора економског одељења амбасаде, Филипа Петровића.

Повод радног састанка био је ближе упознавање и представљање Центра за четврту индустријску револуцију у Србији. Директорка Центра, Јелена Бојовић, одржала је презентацију о раду и циљевима Центра, као и пројектима који ће се спроводити у будућности.

Састанку је присуствовао и директор Канцеларије за ИТ и еУправу, др Михаило Јовановић, који је представио капацитете Државног дата центра у Крагујевцу и његов значај у реализацији пројеката Центра.

Заједно смо разговарали о потенцијалној сарадњи Србије и Канаде у областима којима се Центар бави, а Канада је препозната као пример добре праксе у дефинисању стратегије за примену вештачке интелигенције и потенцијални партнер Центра у размени знања, искуства и експерата.

Мотивисани закључцима састанка, радујемо се успешним пројектима у будућности и заједничком унапређењу екосистема за развој и примену биотехнологије и биоинформатике у здравству.

© Центар за четврту индустријску револуцију.