Образовано Координационо тело за дигитализацију у здравственом систему

Влада Републике Србије образовала је Координационо тело за дигитализацију у здравственом систему чији је председник премијерка Ана Брнабић, а потпредседник министарка здравља Даница Грујичић.

У документу објављеном у Службеном гласнику наводи се да ће Координационо тело разматрати питања, давати предлоге и усмеравати рад државних органа у домену дигитализације здравственог система у Републици Србији.

Циљ је постизање квалитетније и ефикасније здравствене заштите у државном и приватном сектору здравства, као и стварања повољних услова за иновације, истраживање и развој у државном и приватном сектору.

Задаци Координационог тела су праћење спровођења Програма дигитализације здравства и акционог плана, подршка стварању регулаторних и институционалних услова за системски развој и унапређење здравственог система путем дигитализације процеса рада и управљања.

Чланови Координационог тела су и министар финансија Синиша Мали, министарка науке Јелена Беговић, министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић те в.д. директорка РФЗО Сања Шкодрић, као и в.д. директор Канцеларије за ИТ и електронску управу Милан Латиновић.

Стручну подршку Координационом телу даваће Стручни тим у коме је и директорка Центра за четврту индустријску револуцију Јелена Бојовић.

Извор: Тањуг

© Центар за четврту индустријску револуцију.