Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић посетио Центар

Министар информисања и телекомуникација, Михаило Јовановић посетио је данас наш Центар услед представљања нове функционалности за пријаву насиља, које укључује и децу, на платформи „Чувам те”.  Посети су присуствовали и Бранко Стаменковић, јавни тужилац у Врховном јавном тужилаштву и Милан Латиновић, в.д. директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу. Присутни су могли да се упознају са иновативним радом и пројектима Центра.

Платформа „Чувам те” са радом је почела марта 2021. године и представља јединствено место на коме грађани могу да се информишу, пронађу савете, одговоре као и смернице за различите ситуације и околности током подршке и бриге о деци.

Представљено је унапређење ове платформе која ће сада омогућити онлине пријаву насиља путем формулара, која је доступна свим грађанима Србије. „Циљ је да грађанима омогућимо да на једноставан начин пријаве насиље и на транспарентан начин прате поступање надлежних институција по њиховој пријави. Такође, платформа ће допринети томе да се повећа одговорност целог система с обзиром да ће увид у поступање сада бити транспарентан”, истакао је министар Јовановић. Умрежено је око 2.700 ентитета, између осталог и све основне и средње школе, центри за социјални рад и службе социјалне заштите, полицијске станице, здравствене установе, надлежне ресорне инспекције и основна и виша јавна тужилаштва.

Више о платформи „Чувам те” и начину њеног функционисања можете пронаћи овде.

© Центар за четврту индустријску револуцију.