Huawei Forum za inovativnu infrastrukturu podataka 2023

Projektni asistent C4IR Srbije, Nemanja Bogavac, imao je priliku prethodne nedelje da bude jedan od učesnika na međunarodnoj konferenciji Data Infrastructure Forum (IDI) 2023. Konferenciju je u periodu od 23-24 maja organizovala kompanija Huawei u Minhenu, Nemačkoj.

Tokom dva dana, Forum je okupio partnere iz preko 20 zemalja i kao takav bio je sjajna prilika za upoznavanje novih svetskih trendova u oblasti bezbednosti podataka, infrastrukture i data centara, kao i mesto da se čuju razni primeri uspešne digitalne transformacije i otkriju novi proizvodi i rešenja.

Tokom Foruma, Huawei je predstavio svoju novu strategiju saradnje sa partnerima na razvoju komercijalnih i distributivnih tržišta, kao i nekoliko novih proizvoda za skladištenje podataka i planove za otvaranje novih tržišta.

Tom prilikom, Nemanja je imao priliku da čuje i nauči više o inovativnoj i naprednoj infrastrukturi, hardverskim rešenjima za skladištenje velikih količina podataka iz zdravstva, kao i da sazna više o standardima najvišeg nivoa koji se koriste za čuvanje i bezbednost tih podataka.

Više o Data Infrastructure Forumu, programu i govornicima moguće je pronaći na linku ovde.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.