Gostovanje Centra na dnevniku Radio televizije Srbije (VIDEO)

Projektna menadžerka Centra za četvrtu revoluciju Srbije, Dragana Šutović Ilić, govorila je o primeni veštačke inteligencije tokom gostovanja kod Lazara Janovića u Dnevniku Radio-televizije Srbije.

Dragana je istakla različite aspekte u kojima veštačka inteligencija ima značajan uticaj na naš svakodnevni život, naglašavajući da će taj uticaj samo rasti s daljim razvojem tehnologije. Posebno je akcentovala neophodnost odgovornog upravljanja ovom tehnologijom, ističući kako je ključno razmišljati o etičkom korišćenju veštačke inteligencije kako bismo maksimizirali njene prednosti i umanjili potencijalne rizike.

Dragana je kao cilj navela iskorišćavanje punog potencijala veštačke inteligencije kako bi unapredila živote pojedinaca i društva u celini. Pored toga, naglasila je nužnost razvoja regulative u ovoj oblasti kao jednog od osnovnih načina suočavanja s izazovima, a kao jedan od dobrih primera navela je Strategiju za razvoj VI u Srbiji za period od 2020-2025. Takođe, govorila je o tome kako država može stvoriti podsticajan ekosistem za razvoj biotehnologije, čime bi dodatno podržao napredak u ovoj oblasti.

Osim toga, projektna menadžerka predstavila je aktuelne projekte koje Centar sprovodi u ovoj oblasti, kao i mnoge druge aktivnosti kojima se Centar kontinuirano bavi.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.