Direktorka Centra na Kopaonik Business Forumu

U danima za nama održan je 31. po redu Kopaonik Biznis Forum, najznačajniji poslovni događaj u zemlji i regionu. Centralna tema ovogodišnjeg Foruma bila je “Novi globalni kontekst: izazovi neizvesne budućnosti”. Događaj je organizovan od strane Saveza ekonomsita Srbija, po pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, i okupio je preko 1600 učesnika, uključujući vladine zvaničnike, dipomate, akademike i biznis lidere, koje su otpočeli diskusije o aktuelnim ekonomskim i socijalnim pitanjima u zemlji i šire.

Direktorka Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Srbije, Jelena Bojović, učestvovala je na panelu pod nazivom “Preispitivanje finansiranja zdravstvene zaštite na osnovu podataka”. Panelom je moderirao dr Dragan Lončar, a paneliste su činili Mark Bojd iz Open Data Institute UK, Ana Govedarica, generalni menadžer u Roche-u, Vukašin Radulović, suosnivač Heliant-a, i Sanja Škodrić Radojević, direktorka Fonda za zdravstveno osiguranje.

Razgovaralo se o važnosti prevencije, promociji zdravstvene kulture u društvu i metodama podsticanja građana da preventivno vode računa o svom zdravlju. Istaknuta su inovativna rešenja i strategije, pri čemu je Bojović posebno naglasila značaj regulatornog okvira vezanim za digitalizaciju zdravstva, ističući važnost upotrebe podataka i zdravstva zasnovanog na podacima.

Ovogodišnji Kopaonik Biznis Forum, koji mnogi nazivaju i srpskim Davosom, trajao je od 3. do 6. marta 2024. godine. U okviru centralne teme Foruma, „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“, razgovaralo se o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike. Forum je i ove godine okupio neke od najviših državnih zvaničnika, diplomata, naučnika, i predstavnika biznis sektora, uključujući perdsednicu Vlade Anu Brnabić, ministra informisanja i telekomunikacija prof. Mihaila Jovanovića, ministarku nauke Jelenu Begović i druge.

Više o Kopaonik Business Forumu 2024. možete pronaći na zvaničnom veb sajtu: OVDE.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.