Delegacija Srbije na 54. godišnjem sastanku u Davosu

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma za 2024. godinu u Davosu, pod nazivom “Obnova poverenja”, održaće se od 15. do 19. januara. Ovaj događaj okupiće više od 2.800 lidera iz 120 zemalja sa ciljem pokretanja dijaloga, saradnje i partnerstva u vezi sa najvažnijim globalnim pitanjima, a delegaciju Srbije predvodiće predsednik Aleksandar Vučić.

Svetski ekonomski forum po 54. put pružiće ključni prostor za razmenu znanja i stvaranje principa globalne odgovornosti, a tematski će se baviti pitanjima kao što su ekonomski rast, klimatske i prirodne promene, energetska bezbednost, upravljanje tehnologijom i ljudski razvoj. Događaj će omogućiti razmenu ideja i promovisati principe poverenja, okupljajući preko 100 vlada, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera Foruma, kao i lidere civilnog društva, predstavnike mladih, društvene preduzetnike i novinarske kuće.

Pored predsednika Republike Srbije, godišnjem sastanku u Davosu prisustvovaće i Li Kiang, premijer Narodne Republike Kine, Emanuel Makron, predsednik Francuske, Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, Viola Amherd, predsednica Švajcarske Konfederacije, Isak Hercog, predsednik Izraela, Antonio Gutereš, generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Ajai S. Banga, predsednik Grupacije Svetske banke, Akim Štajner, administrator UNDP i brojni drugi.

Podsećamo, Vlada Republike Srbije i Svetski ekonomski forum su u februaru 2022. godine, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoju (UNDP), osnovali Centar za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji kao deo globalne mreže koja trenutno broji 19 centara širom sveta.

Saznaj više o radu ove globalne mreže i našeg Centra iz poslednjeg Izveštaja o uticaju mreže Centara za četvrtu industrijsku revolciju 2022 – 2023.

Prati 54. godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa brojnim sesijama koje će se prenositi uživo, klikom na sledeći link: OVDE, kao i putem zvaničnog YouTube kanala Foruma: OVDE.

© Centar za četvrtu industrijsku revoluciju.