GovTech: Пријави иновативно решење за унапређење јавног сектора Србије

Фонд за иновациону делатност уз подршку Кабинета председнице Владе и Министарства науке, технолошког развоја и иновација расписао је јавни позив за пролазак иновативних решења за 24 одабрана изазова јавног сектора.

Одабране изазове јавног сектора можете погледати ОВДЕ.

Намењен иновативним субјектима, јавни позив Фонда за друфу фазу програма ГовТецх, има за циљ да кроз партнерство јавног сектора са једне стране и приватног и научноистраживачког сектора са друге стране, коришћењем дисруптивних технологија у пружању јавних услуга, омогући дигиталну трансформацију јавног сектора у корист наших грађана.

За развој нових или унапређење постојећих производа и услуга, који могу решити изабране проблеме јавног сектора, Фонд додељује од 60.000 до 120.000 евра по појединачном пројекту.

Предузећа и научноистраживачке институције могу послати предлоге иновативних решења за одабране изазове до 19 фебруара 2024. године у 12 часова.

Укупна средства за реализацију ГовТецх програма од 150.000.000 динара обезбеђена су из буџета Републике Србије, са раздела Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Извор: Фонд за иновациону делатност.

© Центар за четврту индустријску револуцију.