Хуавеи Форум за иновативну инфраструктуру података 2023

Пројектни асистент Ц4ИР Србије, Немања Богавац, имао је прилику претходне недеље да буде један од учесника на међународној конференцији Форум за иновативну инфраструктуру података 2023 (ИДИ). Конференцију је у периоду од 23-24 маја организовала компанија Хуавеи (eng. Huawei) у Минхену, Немачкој.

Током два дана, Форум је окупио партнере из преко 20 земаља и као такав био је сјајна прилика за упознавање нових светских трендова у области безбедности података, инфраструктуре и дата центара, као и место да се чују разни примери успешне дигиталне трансформације и открију нови производи и решења.

Током Форума, Хуавеи је представио своју нову стратегију сарадње са партнерима на развоју комерцијалних и дистрибутивних тржишта, као и неколико нових производа за складиштење података и планове за отварање нових тржишта.

Том приликом, Немања је имао прилику да чује и научи више о иновативној и напредној инфраструктури, хардверским решењима за складиштење великих количина података из здравства, као и да сазна више о стандардима највишег нивоа који се користе за чување и безбедност тих података.

Више о, програму Форума за иновативну инфраструктуру података и говорницима могуће је пронаћи на линку овде.

© Центар за четврту индустријску револуцију.