Стогодишњица компаније Novo Nordisk

Компанија Novo Nordisk ове године прославља 100 година од свог оснивања, што је обележено свечаним коктелом у резиденцији амбасадорке Краљевине Данске, Сузан Шајн. Драгана Шутовић-Илић, испред Центра за четврту индустриску револуцију Србије, присуствовала је коктелу и заједно са нашим партнерима прославила њихов изванредан успех.

Том приликом додељене су стипендије “Медицина за генерације” најбољим српским постдипломским студентима медицине на страним универзитетима. Поводом јубилеја, стипендије су организоване у сарадњи са Министарством науке, технолошког развоја и иновација и Фондом за младе таленте Републике Србије.

На овогодишњој Међународној конференцији “Будућност биотехнологије” (енгл. Biotech Future Forum), коју Влада Републике Србије и наш Центар организују другу годину заредом, у сарадњи са Светским економским форумом и Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), Novo Nordisk био је један од цењених партнера, чиме је започета заједничка сарадња у области биотехнологије, са посебним фокусом на здравство и унапређење здравља људи.   

Novo Nordisk је глобална компанија за здравствену заштиту, која је основана 1923. Године. Циљ компаније је да подстакне промене, порази дијабетес и друга хронична обољења, попут гојазности, ретка крвна и ретка ендокрина обољења. Сазнај више о компанији Novo Nordisk.

© Центар за четврту индустријску револуцију.