Пријави пројекат: ПРОГРАМ ДИЈАСПОРА 2023

Фонд за науку Републике Србије расписао је Јавни позив за пријаву научноистраживачких пројеката у оквиру Програмa подршке сарадњи са српском научном дијаспором – Заједнички истраживачки пројекти (ДИЈАСПОРА 2023). Програм подржава основна и примењена истраживања у свим научним областима, а намењен  је научницима и истраживачима који су запослени у акредитованим НИО у Републици Србији у својству Носиоца пројекта или Учесника пројекта.

Пројекат треба да омогући даљи развој истраживачких циљева дефинисаних предлогом пројекта и успостави темеље за дугорочну сарадњу са истраживачима из дијаспоре, иностраним стручњацима и иностраном НИО.

Пријаве пројеката на овај јавни позив подносе се искључиво у електронској форми, најкасније до 28. марта 2024. године до 15 часова по средњоевропском времену, попуњавањем пројектне пријаве преко Портала за пријаву научних пројеката Фонда за науку Републике Србије.

Јавни позив можете преузети ОВДЕ.

Трајање Пројеката је до две године (24 месеци).

Буџет програма је 2.200.000 евра.

Максималан буџет појединачног пројекта износи 200.000 евра.

Све информације о Програму и конкурсну документацију можете преузети ОВДЕ.

Висина накнаде истраживача из Републике Србије који се финансирају кроз програме Фонда за науку можете преузети на следећем ЛИНКУ.

Порталу за пријаву научних пројеката можете приступити ОВДЕ.

Упутство за употребу Портала за пријаву научних пројеката можете преузети на следећем ЛИНКУ.

Извор: Фонд за науку Републике Србије.

© Центар за четврту индустријску револуцију.