Директорка Центра на Копаоник Бизнис Форуму

У данима за нама одржан је 31. по реду Копаоник Бизнис Форум, најзначајнији пословни догађај у земљи и региону. Централна тема овогодишњег Форума била је “Нови глобални контекст: изазови неизвесне будућности”. Догађај је организован од стране Савеза економсита Србија, по покровитељством Владе Републике Србије, и окупио је преко 1600 учесника, укључујући владине званичнике, дипомате, академике и бизнис лидере, које су отпочели дискусије о актуелним економским и социјалним питањима у земљи и шире.

Директорка Центра за четврту индустријску револуцију Србије, Јелена Бојовић, учествовала је на панелу под називом ” Преиспитивање финансирања здравствене заштите на основу података”. Панелом је модерирао др Драган Лончар, а панелисте су чинили Марк Бојд из Open Data Institute УК, Ана Говедарица, генерални менаџер у Roche-у, Вукашин Радуловић, суоснивач Хелиант-а, и Сања Шкодрић Радојевић, директорка Фонда за здравствено осигурање.

Разговарало се о важности превенције, промоцији здравствене културе у друштву и методама подстицања грађана да превентивно воде рачуна о свом здрављу. Истакнута су иновативна решења и стратегије, при чему је Бојовић посебно нагласила значај регулаторног оквира везаним за дигитализацију здравства, истичући важност употребе података и здравства заснованог на подацима.

Овогодишњи Копаоник Бизнис Форум, који многи називају и српским Давосом, трајао је од 3. до 6. марта 2024. године. У оквиру централне теме Форума, „Нови глобални контекст: Изазови неизвесне будућности“, разговарало се о темама које се односе на енергетску безбедност и трансформацију, климатске промене, зелену транзицију, циркуларну економију, е-мобилност, индустрију 4.0, образовање, младе таленте и успешне предузетнике. Форум је и ове године окупио неке од највиших државних званичника, дипломата, научника, и представника бизнис сектора, укључујући пердседницу Владе Ану Брнабић, министра информисања и телекомуникација проф. Михаила Јовановића, министарку науке Јелену Беговић и друге.

Више о Копаоник Бизнис Форуму 2024. можете пронаћи на званичном сајту: ОВДЕ.

© Центар за четврту индустријску револуцију.