Делегација Србије на 54. годишњем састанку у Давосу

Годишњи састанак Светског економског форума за 2024. годину у Давосу, под називом “Обнова поверења“, одржаће се од 15. до 19. јануара. Овај догађај окупиће више од 2.800 лидера из 120 земаља са циљем покретања дијалога, сарадње и партнерства у вези са најважнијим глобалним питањима, а делегацију Србије предводиће председник Александар Вучић.

Светски економски форум по 54. пут пружиће кључни простор за размену знања и стварање принципа глобалне одговорности, а тематски ће се бавити питањима као што су економски раст, климатске и природне промене, енергетска безбедност, управљање технологијом и људски развој. Догађај ће омогућити размену идеја и промовисати принципе поверења, окупљајући преко 100 влада, све главне међународне организације, 1.000 партнера Форума, као и лидере цивилног друштва, представнике младих, друштвене предузетнике и новинарске куће.

Поред председника Републике Србије, годишњем састанку у Давосу присуствоваће и Ли Кианг, премијер Народне Републике Кине, Емануел Макрон, председник Француске, Урсула фон дер Лајен, председница Европске комисије, Виола Амхерд, председница Швајцарске Конфедерације, Исак Херцог, председник Израела, Антонио Гутереш, генерални секретар Уједињених нација, Ајаи С. Банга, председник Групације Светске банке, Аким Штајнер, администратор УНДП и бројни други.

Подсећамо, Влада Републике Србије и Светски економски форум су у фебруару 2022. године, уз подршку Програма Уједињених нација за развоју (УНДП), основали Центар за четврту индустријску револуцију у Србији као део глобалне мреже која тренутно броји 19 центара широм света.

Сазнај више о раду ове глобалне мреже и нашег Центра из последњег Извештаја о утицају мреже Центара за четврту индустријску револцију 2022 – 2023.

Прати 54. годишњи састанак Светског економског форума у Давосу, са бројним сесијама које ће се преносити уживо, кликом на следећи линк: ОВДЕ, као и путем званичног YouTube канала Форума: ОВДЕ.

© Центар за четврту индустријску револуцију.