skip to Main Content
Наш тим
Директорка
Јелена Бојовић
Јелена Бојовић

Директорка

Директорка Центра за четврту индустријску револуцију од његовог оснивања, са 20+ година искуства у области јавних политика, јавно-приватног партнерства и дигитализације. 

Као стручњакиња у области регулаторне реформе и спровођења локалних политика економског развоја, Јелена је од 2000. године радила на реформи законодавног процеса и регулаторног оквира за пословање, привлачењу инвестиција, програмима за подршку привреди и успостављању партнерстава између јавног и приватног сектора.

.

Каријеру је започела у Међународног републиканском институту (ИРИ), након чега је пет година радила као Шеф тима за локални економски развој на УСАИД-овом Програму за подстицај економском развоју општина. На сличним програмима радила је и у Босни и Херцеговини, Украјини, Словачкој, Киргистану и Јордану. Јелена се најпре као Програмски директорка, а потом и као Директорка за регулаторну реформу 2010. године придружила Националној асоцијалицији за локални економски развој (НАЛЕД), највећем јавно-приватном удружењу у Србији, спроводећи бројне структурне реформе Владе. У протеклих неколико година била је ангажована од стране Владе за управљање развојем и имплементацијом владиних стратегија и програма дигитализације, са посебним фокусом на политике и реформе везане за здравље, укључујући и национални програм за еЗдравље и дигитализацију здравља. Дипломирала је молекуларну биологију и физиологију, са ужом специјализацијом из експерименталне биохемије.

У марту 2022. године, поред улоге стратешкиње за програмски развој у НАЛЕД-у, постала је и директорка Центра за четврту индустријску револуцију.

Пројектна менаџерка
Бранислава Гемовић
Бранислава Гемовић

Пројектна менаџерка

Пројектна менаџерка Центра са вишегодишњим научним искуством у области биоинформатике, која учествује у припреми и координацији пројеката Центара. 

Бранислава је доктор биолошких наука, са више од десет година искуства у научно-истраживачком раду у области биоинформатике и бројним публикацијама у међународним часописима изузетних вредности и врхунским међународним часописима. Учествовала је у неколико истраживања са фокусом на употреби машинског учења у биомедицини, која су резултовала биоинформатичким софтверима.

.

Бранислава је своју каријеру започела у Институту за нуклеарне науке Винча, а од 2021. је радила и као предавач на Стоматолошком факултету у Панчеву. У Инситуту Винча је руководила пројектним задацима у оквиру националног пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а такође је, у оквиру CAFA конзорцијума, руководила међународном сарадњом са Сједињеним Америчким Државама. До 2021. године је била члан управног одбора COST (European Cooperation in Science and Technology) акције GREEKC. Као члан Комисије за популаризацију научног рада Института Винча, Бранислава је активно учествовала у промоцији науке и приближавању науке широј јавности, кроз менторисање средњошколаца, организацију „Отворених врата Винче“ и координацију научних радионица за општу популацију. Учествовала је у организацији великог броја међународних научних састанака и радионица, а била је и главни организатор конференције Belgrade Bioinformatics 2021. Бранислава се придружила Центру у мају 2022. године.

Пројектна менаџерка
Драгана Шутовић Илић
Драгана Шутовић Илић

Пројектна менаџерка

Пројектна менаџерка Центра са сениорским искуством од преко 18 година у невладином сектору, која учествује у реализацији и координацији пројеката Центра у области здравства.

Драгана је мастер другог степена студија Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, Универзитета у Београду. Од 2005. године каријеру је посветила Друштву мултипле склерозе Србије као координатор великог броја пројеката који су имали за циљ унапређење квалитета живота особа оболелих од МС. Током каријере стекла је богато искуство у сарадњи са домаћим здравственим системом, фармацеутским компанијама и удружењима пацијената.

.

Последњих година, реализовала је више успешних пројеката, укључујући мобилну апликацију „Мој МС Свет“ која је дизајнирана као вид подршке особама обелелим од МС, као и „Виртуелна МС соба“ и „Пацијент у фокусу“. Чланица је Савета међународне платформе за МС (ЕМСП) и управног и извршног одбора кровне организације Удружење пацијената Србије. Додатно, Драгана је главни и одговорни уредник часописа „Мој МС Свет“. Центру се придружила у октобру 2022. године.

Пројектна асистенткиња
Мирјана Јовановић
Мирјана Јовановић

Пројектна асистенткиња

Пројектна асистенткиња Центра која својим радом учествује у припреми, организацији и реализацији пројектних активности и целокупном раду Центра. 

Мирјана је основне студије међународних односа завршила 2018. године на Факултету политичких наука у Београду, а потом је на Универзитету у Београду мастерирала на студијском програму Европска политика и управљање кризама, чиме је стекла звање мастера европских студија. Као студенткиња била је део студентских организација и похађала је велики број семинара и тренинга на тему дипломатије, људских права, омладинске политике, родне равноправности и слично.

.

Стручне праксе обављала је у Центру за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) и Телу Уједињених нација за родну равноправност и унапређење положаја жена (UN Women). Прво радно искуство стекла је 2019. године радом у омладинској организацији на позицији пројектне асистенткиње. Потом се придружила Београдској отвореној школи (БОШ), у оквиру које је била ангажована на пројекту Делегације Европске уније у Србији. Алумнисткиња је Српско-америчке академије за лидере и регионалног програма Дијалог за будућност који спроводе UNDP, UNICEF и UNESCO. Мирјана се придружила Центру у априлу 2022. године.

Пројектни асистент
Немања Богавац
Немања Богавац

Пројектни асистент

Пројектни асистент Центра који својим радом доприноси успешној припреми, организацији и реализацији актуелних пројеката Центра.

Немања је основне студије завршио на Факултету организационих наука Универзитета у Београду 2021. године, на смеру Менаџмент и организација, чиме је стекао звање дипломираног инжењера организационих наука. Студент је мастер студија на истом факултету, на модулу Менаџмент пословних процеса. Учесник је бројих студија случаја, семинара и конференција у области управљања пословањем, бизниса и теорије манаџмента.

.

Стручну праксу и прво радно искуство стекао је 2021. године у JAI Development & Consulting, на позицији пројектног асистента. Каријеру је потом наставио у Канцеларији за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије. Паралелно са радом у Канцеларији, Немања се придружио Центру у јуну 2022. године.

Сарадници
Консултанткиња
Јована Ковачевић
Јована Ковачевић

Консултанткиња

Јована Ковачевић је доценткиња на Катедри за рачунарство и информатику на Математичком факултету Универзитета у Београду, где је докторирала у области биоинформатике. Главна област научног интересовања јој је примена метода машинског учења и истраживања података на биолошке податке. Учествовала је у више националних пројеката Министарства просвете, науке и технолошког развоја као и у неколико COST акција. Њене наставне активности укључују курсеве из биоинформатике на мастер и докторским студијама.

.

Чланица је председништва Српског друштва за биоинформатику и рачунарску биологију (БиРБи) и спољна сарадница у Математичкој гимназији. Јована се придружила Центру у марту 2022. године.

Back To Top