skip to Main Content
Најаве

У овој секцији објављујемо најаве партнерских организација које су од значаја за развој биотехнолошког екосистема.

StartTech baner2000X1000

03.03.2023.

Трећи „StarTech“ конкурс за подршку иновацијама и дигиталној трансформацији

У оквиру програма „StarTech“, од 3. марта до 3. маја 2023. отворен је трећи годишњи конкурс за подршку иновацијама и дигиталној трансформацији пословања.

На конкурс се могу пријавити стартапови, предузетници, МСП, као и нерегистровани тимови са до пет чланова, који имају иновативне бизнис идеје или желе да трансформишу своје пословање увођењем нових технологија.

.

Кроз „StarTech“ програм, кандидати могу конкурисати за подршку у оквиру једне од три категорије, а у зависности од врсте и циљева пројекта, могу освојити средства у висини од 15,000$ до 100,000$.

Заинтересовани кандидати се могу обратити „StarTech“ тиму и за подршку у припреми бизнис плана, који је један од услова за конкурисање – а рок за пријаву за стручну подршку је 3. април 2023.

Све информације о условима конкурса и начину пријављивања можете пронаћи на следећем линку: ОВДЕ.

gsoc_logo

27.02.2023.

Google Summer of Code

Google Summer of Code (ГСоЦ) је глобални онлине менторски програм у области развоја open-source софтвера. Један од овогодишњих ментора је и Global Alliance for Genomics and Health (ГА4ГХ), за студенте који су заинтересовани да се ухвате у коштац са актуелним изазовима у области геномике.

.

ГА4ГХ менторисаће чак осам пројеката, а више о њима и самом програму могуће је пронаћи на следећем линку: ОВДЕ.

01.05.2022.

Буткампови Европског института за иновације и технологију: Научи како да развијеш свој стартап до пуног потенцијала

Имате пословну идеју која би могла да унапреди европски здравствени систем? Европски институт за иновације и технологију (ЕИТ) кроз своје буткампове пружа шансу вашем стартапу да истражи и досегне свој пун тржишни потенцијал и повеже се са мрежом предузетника и иноватора широм Европе.

Програм пружа прилику да анализирате своју конкуренцију, идентификујете своју јединствену понуду (УСП) и повежете се са клијентима који ће ваше пословање подићи на виши ниво…

.

Додатно, имаћете прилику да изложите своје идеје широм Европе.

Уколико желиш да сазнаш више о отвореним буткамповима ЕИТ и условима пријаве, кликни и информиши се путем следећег линка: ОВДЕ.

15.04.2022.

Програм трансфера технологија [Фонд за иновациону делатност]

Програм трансфера технологије намењен је јачању споспобности и ефикасности трансфера технологије. Истраживачима, кроз различите услуге, помаже да комерцијализују своје проналаске.

У оквиру Фонда за иновациону делатност успостављен је Програм за трансфер технологије чији задатак је да пружа подршку научноистраживачким организацијама са циљем да се повећа њихова способност и ефикасност у комерцијализацији проналазака. 

.

Подршка може бити у виду стручне помоћи за дефинисање стратегије и повезивања и успостављања сарадње са заинтересованим комерцијалним партнерима и у виду одобравања финансијских средстава за додатни развој проналаска/иновације.

Услуге: 

  • Пријем описа проналазака/иновација
  • Оцена технолошке и комерцијалне спремности предложених проналазака/иновација
  • Подизање нивоа технолошке и комерцијалне спремности кроз финансирање додатног развоја проналаска/иновације (финансијска подршка)
  • Дефинисање стратегије за комерцијално искоришчавање проналска/иновације
  • Спровођење стратегије за комерцијално искоришћавање проналска/иновације
  • Идентификовање потенцијалних комерцијалних партнера
  • Преговори са комерцијалним партнером и закључивање трансакције
  • Праћење и извршење закључених уговора
  • Друге услуге.

Рок за достављање пријава: Позив је стално отворен.

Више о Програму сазнајте на следећем линку: ОВДЕ.

Back To Top