Гостовање Центра на дневнику Радио телевизије Србије

Пројектна менаџерка Центра за четврту индустријску револуцију Србије, Драгана Шутовић Илић, говорила је о примени вештачке интелигенције током гостовања код Лазара Јановића у Дневнику Радио-телевизије Србије.

Драгана је истакла различите аспекте у којима вештачка интелигенција има значајан утицај на наш свакодневни живот, наглашавајући да ће тај утицај само расти с даљим развојем технологије. Посебно је акцентовала неопходност одговорног управљања овом технологијом, истичући како је кључно размишљати о етичком коришћењу вештачке интелигенције како бисмо максимизирали њене предности и умањили потенцијалне ризике.

Драгана је као циљ навела искоришћавање пуног потенцијала вештачке интелигенције како би унапредила животе појединаца и друштва у целини. Поред тога, нагласила је нужност развоја регулативе у овој области као једног од основних начина суочавања с изазовима, а као један од добрих примера навела је Стратегију за развој ВИ у Србији за период од 2020-2025. Такође, говорила је о томе како држава може створити подстицајан екосистем за развој биотехнологије, чиме би додатно подржао напредак у овој области.

Осим тога, пројектна менаџерка представила је актуелне пројекте које Центар спроводи у овој области, као и многе друге активности којима се Центар континуирано бави.

© Центар за четврту индустријску револуцију.